top of page
 • Summa & Partners

Transportverzekeringen voor ondernemers

Bijgewerkt op: 22 meiHet is weer die tijd: nieuwe voorraad stroomt binnen, de nieuwste collecties zijn gearriveerd en het voorjaarsgevoel hangt in de lucht. Misschien denk je als ondernemer dat transport niet echt jouw zorg is, maar niets is minder waar. Bijna elke ondernemer heeft te maken met transport, of het nu gaat om materialen die je zelf nodig hebt of om het vervoer naar je klanten.


Stel je voor: je hebt bouwmateriaal besteld en tijdens het transport raakt het beschadigd. Dat kan leiden tot vertraging in het hele bouwproces. En we weten allemaal dat een ontevreden klant niet goed is voor je bedrijf. Zelfs kleine problemen tijdens het transport kunnen grote gevolgen hebben voor jou als ondernemer.


Gelukkig kun je jezelf beschermen met een transportverzekering of een eigenvervoersverzekering. Zo ben je verzekerd tegen schade aan je goederen tijdens het transport. Een geruststellende gedachte, toch? Zorg ervoor dat je bedrijf soepel blijft draaien, zelfs als er onderweg iets misgaat.


Een transportverzekering is een slimme zet voor ondernemers. Dit is wat je moet weten:


 1. Dekking: Deze verzekering beschermt jouw goederen tegen schade en diefstal tijdens transport. Niet alleen vrachtwagens en containerschepen zijn gedekt, maar ook bedrijfsauto’s en zelfs vliegtuigen.

 2. Bescherming bij Schade: Als de vervoerder jouw goederen beschadigt of kwijtraakt, vergoedt de verzekering de kosten. Zelfs als er brand uitbreekt in het voertuig en je goederen in vlammen opgaan, ben je gedekt.

 3. Onvoorziene Gebeurtenissen: Ongelukken kunnen altijd gebeuren. Schade kan ontstaan tijdens laden, lossen, of als de koeling defect raakt. Met een transportverzekering ben je voorbereid.

 4. Beperkte Aansprakelijkheid: Vervoerders zijn vaak maar beperkt aansprakelijk voor schade. Om niet tussen wal en schip te vallen, is het verstandig om een transportverzekering af te sluiten. Zo houd je jouw bedrijf soepel draaiende, zelfs als er onderweg iets misgaat.


Een transportverzekering is van groot belang voor allerlei soorten bedrijven die goederen laten vervoeren. Of je nu een grote multinational bent, een mkb-bedrijf runt, of je activiteiten nationaal of internationaal plaatsvinden, er is altijd een geschikte verzekering te vinden.

Laten we eens kijken naar wat er precies onder de dekking van een transportverzekering valt:


 • Schade tijdens het laden en lossen: Als er tijdens het laden of lossen van goederen iets misgaat, ben je met deze verzekering gedekt. Denk aan ongelukjes waarbij goederen beschadigd raken.

 • Schade aan goederen voor verkoop: Jouw handelswaar is kostbaar. Als er schade optreedt aan goederen die bedoeld zijn voor de verkoop, biedt de transportverzekering financiële bescherming.

 • Beschadiging van gereedschap en materialen: Voor veel bedrijven zijn specifieke gereedschappen en materialen essentieel voor hun werkzaamheden. Als deze tijdens het transport beschadigd raken, kun je rekenen op vergoeding.

 • Koelschade tijdens transport: Bij bederfelijke goederen, zoals voedsel of farmaceutische producten, kan koelschade een grote impact hebben. Een transportverzekering dekt ook dit risico.

 • Schade door bederf, diefstal en verlies: Of het nu gaat om bederf, diefstal of verlies van goederen, je wilt niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Met een transportverzekering ben je voorbereid.

 • Schade door brand, ontploffing en ongelukken met het vervoersmiddel: Zelfs als er onderweg iets ernstigs gebeurt, zoals brand, ontploffing of een ongeluk met het vervoersmiddel, kun je op de verzekering vertrouwen.


Maar wat als je slechts enkele keren per jaar goederen vervoert? Het risico blijft bestaan, maar je hebt opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tijdelijke dekking. Hiermee ben je alleen verzekerd voor dat ene geplande transport. Als je echter regelmatig goederen verschepen, is het verstandig om een doorlopende transportverzekering af te sluiten. Zo houd je jouw bedrijf veilig en soepel draaiende, ongeacht de transportfrequentie.


Benieuwd naar de overige zakelijke verzekeringen die we aanbieden? Neem contact op of kijk op https://www.summa-partners.nl/zakelijke-verzekeringen2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page